DETAIL - Miroslav Žitný | Doplňky pro modelové železnice N, H0, TT

DETAIL
CZEN

Stavba vozu Zav TT

Rubrika:Návod
Vydáno:19.09.2007

Karoserii, střechu i podlahu vozu nejprve zbavíme nálitků a hladce opilujeme. Poté podle nazančených bodů (POZOR! nemusí vždy souhlasit s leptem) vyvrtáme otvory pro nalepeí kovových leptů na střeše pro lávku, na okraji střechy pro okap, v každých dveřích pro tři malá madla, pod dveřmi pro schůdky, na čelech pro madla a na jednom čele i pro žebřík, vše vrtáčkem 0.5mm.

https://detail.vyrobce.cz/obrazky/clanky/5_celo.jpg

Dále na čelech vozu vyvrtáme otvory pro nárazníky. Vlepíme do karoserie střechu a karoserii i podlahu důkladně omyjeme v technickém benzinu. Potom přistoupíme k upevnění leptů: do střechy vsuneme lávku (1) a zalepíme, na čelo vozu připevníme po ohnutí žebřík (2), do každých dveří přilepíme tři madla (16) a pod dveře schůdky (9). Dále nalepíme kotvičky (14) a na čele vozu u žebříku malé stupačky 2x (5), velkou stupačku (4) a stupačku pro vstup na žebřík vozu (3). Dále připevníme vodorovná madla (7) a na obě čela stupačku pro posunovače (6). Nad stupačky pro posunovače upevníme svislá madla (A) připravená z přiložené struny.

https://detail.vyrobce.cz/obrazky/clanky/5_strecha.jpg https://detail.vyrobce.cz/obrazky/clanky/5_bok.jpg

Nad dveře upevníme okapy (10), po zaschnutí ohneme směrem dolů a na čelníky vozu pod nárazníky madla pro posunovače (8). Po očištění od zbytků lepidla můžeme vůz nastříkat. Nejlépe se osvědčila barva REVELL č.37. Mezitím natřeme lept č.11 červenou barvou, kotvičky č.14 žlutou barvou. Po zaschnutí barvy vlepíme podlahu do karoserie (na podlahu je vhodné připevnit závaží asi 10g - není součástí stavebnice). Lept č.12 rozdělíme, připevníme zespodu na karoserii vozu a natřeme bílou barvou. Přilepíme kolečko ruční brzdy (11) a vozovou schránku č.13 a mřížku schránky č.13a. Nyní nalepíme přiložené obtisky č.1 zcela vlevo nad vozovou schránku. Do druhého dílu zcela nahoru č.2 a dolů č.3, obtisk č.4 patří do druhého dílu zprava dolů a č.5 na dveře do středního dílu. Po zaschnutí obtisků je vhodné model nastříkat bezbarvým lakem na nábytek ve spreji. K podvozku připevníme díl (B) a to tak, že úchytky leptu vsuneme mezi vzpěry na čele podvozku, ohneme dolů a zalepíme. Do oka v leptu vsuneme držák spřáhla a do držáku spřáhlo (viz popis u spřáhel). Na závěr připevníme podvozky a vůz je připraven k běžnému provozu na modelovém kolejišti.

Přejeme hezkou zábavu

Autor: DETAIL
Webmaster: Jakub Žitný
Generováno: 24.4.2024 6:50:01
TOPlist