DETAIL - Miroslav Žitný | Doplňky pro modelové železnice N, H0, TT

DETAIL
CZEN
Nástroje: Vytisknout

Stavba vozu Za TT

Rubrika:Návod
Vydáno:16.09.2007

Karoserii, střechu i podlahu vozu nejprve zbavíme nálitků a opilujeme. Poté podle naznačených bodů (POZOR! Nemusí vždy souhlasit s leptem) vyvrtáme otvory pro nalepení kovových leptů na střeše pro lávku, na okraji střechy pro okap. V každých dveřích pro tři malá madla, pode dveřmi pro schůdky a na čelech pro madla a na jednom čele i pro žebřík, vše vrtáčkem 0.5mm.

https://detail.vyrobce.cz/obrazky/clanky/1_celo.jpg

Dále na čelech vozu vyvrtáme otvory pro nárazníky. Vlepíme do karoserie střechu a karoserii i podlahu důkladně omyjeme v technickém benzínu. Potom přistoupíme k upevnění leptů: do střechy vsuneme lávku (1) a zalepíme, na čelo vozu připevníme po ohnutí žebřík (2), do každých dveří přilepíme tři malá madla (16) a po dveře schůdky (9), dále nalepíme kotvičky (14) a na čele vozu u žebříku malé stupačky 2x (5), velkou stupačku (4) a stupačku pro vstup na žebřík vozu (3). Dále připevníme dvě vodorovná madla (7) a na obě čela stupačku pro posunovače (6), nad stupačky pro posunovače upevníme svislá madla (A) připravená z přiložené struny. Nad dveře upevníme okapy (10), po zaschnutí ohneme směrem dolů a na čelníky vozu pod nárazníky madla pro posunovače (8). Po očištění od zbytků lepidla můžeme vůz nastříkat. Nejlépe se osvědčila matná barva REVELL č.37.

https://detail.vyrobce.cz/obrazky/clanky/1_strecha.jpg https://detail.vyrobce.cz/obrazky/clanky/1_bok.jpg

Mezitím natřeme lept č.II červenou barvou, kotvičky č.14 žlutou barvou a sestavíme podvozky včetně držáků i spřáhel (viz popis u spřáhel). Po zaschnutí barvy vlepíme podlahu do karoserie (na podlahu je vhodné připevnit závaží asi 10g - není součástí stavebnice). Doprosřed vozu zespodu na karoserii připevníme lept č.12 a natřeme bílou barvou. Přilepíme kolečko ruční brzdy (11) a vozovou schránku č.13 a mřížku schránky č.13a. Nyní nalepíme přiložené obtisky: č.1 zcela vlevo nad vozovou schránku. Do druhého dílu zcela nahoru č.2 a dolů č.3. Obtisk č.4 patří do druhého dílu zprava dolů a č.5 na dveře dolů. Po zaschnutí obtisků je vhodné model nastříkat matným bezbarvým lakem na nábytek ve spreji. Na závěr připevníme podvozky a vůz je připraven k běžnému provozu na modelovém kolejišti.

Přejeme hezkou zábavu.

Autor: DETAIL
Webmaster: Jakub Žitný
Generováno: 18.4.2024 6:17:07
TOPlist